Beneficiile Web Design-ului pentru afacerea ta – 5 Avantaje

beneficiile web design

Știai că 75% dintre utilizatori evaluează încrederea companiei doar pe baza designului visual? Vrei să afli care sunt beneficiile web design-ului și cum îți poți duce afacerea la un alt nivel?

Există mai multe lucruri de luat în considerare atunci când îți faci prezența online. Ce înseamnă acest lucru pentru agențiile de marketing pe internet? În principiu, compania ta de pe web nu este doar despre crearea unui site web esențial pentru afacerea ta.

Cele mai multe site-uri web au avut succes cănd vine vorba de marketing pe internet cu tactici potrivite SEO și susținerea cu elemente potrivite. Poate că nu îți oferă rezultate pozitive chiar pe moment dar fără îndoială  rezultatele vor progresa în timp.

Site-ul tău ar trebui să țină cont de publicul tău. Ce categorie de oameni va accesa site-ul tău? Un alt aspect important este să îți asiguri că îmbunătățești experiența utilizatorului.

De ce este web design important?

Designul web al site-ului tău este important deoarece clienții tăi sunt interesați de designul al site-ului. Cu toții reacționăm, conștient sau inconștient, la elementele vizuale, iar oamenii sunt atrași în mod natural de un design bine făcut. Nu este niciun secret cănd vine vorba de crearea site-ului, că utilizatorii îți judecă rapid afacerea doar pe baza graficii și adesea încetează să-ți folosească site-ul dacă este prost proiectat.

Aproximativ jumătate din oameni încetează să îți foloseasca site-ul dacă conținutul și design-ul nu este atragător.

Cand un web-design nu este făcut la un nivel adecvat, îți poate afecta credibilitatea și poate speria potențialii clienți. Utilizatorii preferă site-uri web bine concepute. Dacă conținutul tău nu este atractiv, este probabil să pierzi peste o treime din vizitatorii tăi.

Beneficiile Web Design-ului - Cele 5 Avantaje

Deja am dovedit faptul că oamenii sunt curioși de un design bun. Hai să vedem cum un design bun îți poate îmbunătăți aspectul site-ului tău. Mai jos vă vom prezenta care sunt beneficiile web design-ului pentru afacerea ta.

Navigarea

Este esențial, mai ales dacă ai un site cu mai multe pagini. Ar trebui să includă o bară de navigare său un meniu care afișeaza o listă de diferite pagini web. Cu o navigare pe site bine structurata vei face viața mai ușoară pentru utilizatori. Nu este necesar să aibă fonturi avansate. O navigație simplă, dar intuitivă, va face ca vizitatorii să revină mai des.

Ușurința utilizării website-ului

Designul are un impact semnificativ asupra cât de ușor este pentru vizitatori să găsească ceea ce caută în designul site-ului tău. Aproximativ 4/5 oameni doresc să vadă informații despre un produs sau un serviciu, 3/5 pentru informații de contact și 2/5 pentru o pagină de informații.

Designul trebuie să fie făcut în așa fel încăt să fie cât mai ușor posibil pentru client să găsească aceste informații. Dacă designul nu este adecvat, vei frustra potențialii clienți. Ia în considerare plasarea serviciilor cheie în navigarea principală și listarea numărului tău de telefon în colțul din dreapta sus al site-ului.

Chiar dacă site-ul tău funcționează bine, designul slab al site-ului îi poate face pe utilizatori să simtă că este greu de utilizat sau să găsească ceea ce au nevoie.

Conținut și elemente vizuale

Chiar dacă site-ul tău functionează bine, un design greșit poate afecta cum utilizatorii găsesc ce au nevoie.

Conținutul care arată mai natural si este mai ușor de citit este cel mai potrivit pentru designerii web pentru a adăuga text cu ușurință în designul lor. De asemenea, designerii pot adăuga spații goale care permit cititorilor să se odihnească în timp ce citesc.

Designerii pot adăuga mai multe plugin-uri care ușurează procesul de navigare și face viața mai ușoară clienților. WordPress acceptă astfel de pluginuri, indiferent dacă sunt pentru WooCommerce sau nu.

Profesionalism și încredere

Cum am menționat mai devreme, 3/4 din utilizatori consideră designul site-ului tău cănd vine vorba de încredere.

Designul modern și profesional creează încredere. Pe de altă parte, un site web prost proiectat poate face pe cineva să-ți pună la îndoială credibilitatea.

O altă modalitate de a adăuga credibilitate unui design web bun este prin a crea o marcă stabilă. Clienții tăi vor recunoaște lucruri precum logo-ul, culorile sau stilul afacerii tale. Designul site-ului tău ar trebui să reflecte marca ta și să convingă oamenii că au venit la locul potrivit.

Conversie

Web design este important deoarece un web design bine construit ajută să îndrumi utilizatorii în direcția potrivită. Designul tău poate să atragă atenția cu oferte speciale de pe site-ul tău, poate să scoată în evidență butoanele “call to action” și poate să identifice elementele interactive. Toate acestea pot ajuta utilizatorii să facă misșcarea corectă.

Există multe moduri diferite în care îți poți optimiza designul vizual pentru conversie. Una dintre cele mai eficiente modalități de a atrage atenția utilizatorilor asupra acțiunii pe care o vrei este să utilizezi o zonă albă sau deschisă în jurul apelului la acțiune.

Concluzie

Per total, un web design bun nu este doar despre vizuale. Cum un design este creat pe partea internă are un impact imens asupra rezultatul final, precum SEO.

Designul unui site web poate arăta superb pe exterior, dar dacă are cod sau prea multe imagini mari care îl încetinesc, poate crea probleme pentru vizitatorii site-ului și poate avea un impact negativ asupra marketingului SEO.

De asemenea, mulți designeri web se pot lăsa ușor influențați de design sau tehnologii inteligente care arată grozav, dar care în cele din urmă afectează optimizarea site-ului web.

We Design
We Design

We Make IT happen!