SEO On page și Off page sunt diferite dar la fel de importante. On page SEO se refera la impactul factorilor SEO care apar direct pe pagina și off page SEO se refera la factorii din afara unei pagini.
Ce este on-page SEO?
SEO on-page este optimizarea paginilor web pentru a se clasa mai sus pe motoarele de căutare. Include optimizări pentru conținutul vizibil și codul sursă HTML.
Dacă pagina ta nu are un rank în top 10, este posibil să fie din cauză că lipsesc informații de care utilizatorii au nevoie. Ca să îți dai seama dacă acesta este motivul, va trebui să compari subiectele acoperite de paginile de top cu subiectele abordate de tine.
Ce este off-page SEO
SEO 0ff-page se referă la acțiunile făcute în afara propriului site web pentru a-ți influența rank-ul în paginile cu rezultatele motorului de căutare (SERP-uri).
Backlink-urile sunt unul dintre cei mai importanți factori pentru rank pe motoarele de căutare. Le poți obține organic sau să le poți construi în timp.
Sunt multe tactici de link-building. Unul dintre factorii principali este să analizezi backlink-urile concurenței ca să obții link-uri de la aceleași site-uri web. Pentru aceasta, vei avea nevoie de un instrument de verificare a backlink-urilor.
Din cauză că link-urile obținute de la paginile noi sunt mai probabile să îți influențeze rank-ul spre bine, cea mai bună metodă este să îți analizezi competiția.
De ce sunt SEO On page și Off page importante
Noi considerăm că on page și off page SEO sunt la fel de importante. SEO este făcut în cel mai eficient mod atunci când ambele sunt puse la punct, din cauză că Google folosește factori de rank și pe pagine și în afara acestora.
In funcție de nevoile tale, te poți focusa mai mult pe unul dintre aceste două tipuri de SEO. Dar nu recomandăm să te focusezi doar pe unul dintre ele.
Care sunt factorii care influențează SEO on-page
In secția aceasta vom acoperi unele dintre cele mai importante lucruri de care ar trebui să ai grijă pentru a te clasa mai sus în SERP (paginile cu rezultate ale motoarelor de căutare) și pentru a atrage mai multe clicuri către conținutul tău.
- Intenție de căutare
- Conținut de calitate
- URL-uri
- Titlurile paginilor
- Descriere Meta
- Link-uri interne
- Pagină UX
Intenția de căutare
Intenția de căutare se referă la motivul căutării pe Google. Este unul dintre cei mai puternici factori pentru rank.
Trebuie să folosești intenția de căutare în SEO pentru a descoperii ce caută clienții tăi potențiali și să oferi aceasta informație.
Intenția de căutare este fără îndoială cel mai important factor pentru SEO on-page.
Pentru a optimiza conținutul tău trebuie să identifici cei 3 C-uri:
- Tip de conținut – Care este tipul de conținut dominant? Este o postare pe blog, o pagină de produs, un videoclip sau altceva?
- Format de conținut – Unele formate obișnuite includ ghiduri, postări de listă, recenzii, comparații
- Unghiul conținutului – punctul unic de vânzare al conținut-ului, de exemplu, „cel mai bun”, „cel mai ieftin” și „pentru începători”
Atunci cănd ai identificat cele 3 C-uri ar trebui să ai o idee destul de bună despre ce tip de conținut „recomandă” Google.
Conținut de calitate
Trebuie să ai grijă pentru ca conținutul tău să fie unul de valoare și de calitate. Cititorii valoarează orice tip de conținut prin mai multe chestii, precum conținut:
- Ușor de citit.
- Organizat
- Fresh
- Unic
- Focusat pe informații esențiale pentru a rezolva problema unui căutător
URL-uri
Adresele URL sunt un mic factor pentru rank pe motoarele de căutare. Google pe de altă pare să recomande optimizarea acestora. Acest lucru este din cauză că utilizatorul poate vedea URL-ul atât în bara de adrese, cât și în SERP. Pe baza acestor informații, utilizatorii pot fi influențati să aleagă să facă clic pe unele rezultate fața de URL-ul tău dacă nu este optimizat.
Titlurile paginilor
Titlurile paginilor sunt un alt factor mic pentru rank. Google le folosește pentru a înțelege despre ce este pagina ta.
Cei care caută pe Google folosesc titlurile paginilor din motive similare: pentru a înțelege la ce se pot aștepta de la o pagină. Pentru a „satisface” ambele părți, poți lua în considerare:
- Titlu care captează atenția și care descrie exact ce este unic la oferta ta
- Cuvăntul cheie care să îți apară in titlu
- Să fie max 60 de caractere
Descrierea Meta
Meta descrierile nu sunt un factor pentru rank. Dar ele apar pe SERP-uri, deci au un efect asupră clicurilor efectuate pe pagina ta. O meta descriere bună poate influența publicul țintă în a face alegerea de a intra pe website-ul tău.
Link-uri interne
Un link intern este un link de la o altă pagina pe același site web. Link-urile interne sunt un factor pentru rank. Google folosește link-urile interne în felul următor:
- Să descopere pagini noi
- Link-urile interne vor oferi valoare celorlalte pagini pe care le ai
- Pentru a înțelege despre ce este o pagină
Pagină UX
Din perspectiva SEO UX-ul unei pagini sau al unui site web se referă în special la căt de funcționabil este site-ul tău.
- Pop-ups deranjante
- Ai grijă că pagina să nu aibă lag (întârziere la încărcarea paginii)
- Asigură-te că aspectul site-ului tău este clar, consecvent și utilizabil
- Optimizare pentru dispozitivele mobile – jumătate din utilizatori îți vor accesa site-ul web de pe telefon.
Ce factori influențează SEO off-page
La fel ca SEO on-page, în acesta secție vom acoperi cei mai importanți factori care îți vor influența rank-ul pe google.
- Backlinks
- Citații NAP
- Google Business profile
- Recenzii
Backlinks
Calculează „valoarea unei pagini” prin cantitatea și calitatea unei pagini care sunt linkuite cu pagina ta.
În general vorbind, cu cât mai multe backlink-uri (unice) o pagină are, cu cu atât sunt mai mari șansele sale de a-și depăși concurenții pe SERP-uri.
Nu toate backlink-urile vor afecta rank-ul la fel. Poți analiza calitatea unui backlink prin:
- Autoritate
- Relevanță
- Text Anchor
- Follow și Nofollow Link
- Clasament
- Destinație
Citații NAP
Acesta se referă la Nume, adresa și telefon. Sunt mențiuni a brand-ul tău care îți rankează site-ul în mod specific la search-uri organice locale. În alți termini vei întâlni aceste citații drept “Citation”.
Google Business Profile
Nu este un factor pentru rank direct. Google Business Profile pe de altă parte este cerință pentru a fi prezentat în pachetul de hărți Google. Aceasta înseamnă că vei apărea în căutările bazate pe locație (SEO local).
Recenzii
Să ne uităm la un alt factor care influențează pachetul de hărți: recenziile clienților.
Recenziile clienților sunt un factor pentru rank care influențează ordinea rezultatelor în pachetul de hărți. Pe de altă parte, nu au mare influență asupra căutările organice bazată pe localitate. Ca în viată, recenziile pozitive vor avea un efect pozitiv și recenziile negativ vor avea un efect negativ.
Concluzie
Întregul proces de SEO este cu adevărat complex și necesită mult timp. Recomandarea noastră este să faci acest lucru printr-o agenție de marketing care știu exact ce fac.
Optimizarea pentru căutarea locală este importantă, în special pentru companiile concrete care deservesc anumite orașe, regiuni și chiar state.
Când este făcut corect, SEO local permite oamenilor să găsească informații despre afacerea ta mai rapid și mai ușor, apropiindu-i cu un pas de o tranzacție pe clienții sau pontențialii tăi clienți.