De ce ai nevoie de Google Business Profile pentru afacerea ta?

De ce ai nevoie de Google Business Profile

Google Business Profile este foarte important pentru afacerea ta. Te va ajută să crești vizibilitatea firmei, să obții credibilitate cu recenzii de la clienți și să îți controlezi informațiile despre care firma ta are nevoie.

Ce este defapt Google Business Profile?

Pe scurt, Google Business Profile este un instrument gratuit care te va ajuta să obții clienți potențiali prin căutari in Google și Google Maps. Te va ajuta să te conectezi cu potențiali clienți, să postezi actualizari despre afacerea ta, să promovezi produse/servicii etc.

Menționam faptul că dacă nu ai de exemplu un magazin online, este important să ai un Google Business Profile, deoarece te vei conecta cu potențialii clienți.

Beneficii

  • Vizibilitate pe Google
  • Credibilitate cu recenzii
  • Poți distribui informații despre afacerea ta la clienți

Hai să ne uităm la fiecare în parte pentru a înțelege de ce ai nevoie de un Google Business Profile.

Crește vizibiltatea pe Google

Cănd faci o căutare pe Google, probabil ai observat harta care apare cu o listă de top afaceri în zona ta. Acestea fac parte din ceea ce se numește Map Pack (Pachet-ul de hărți). Pachet-ul de hărți apare cănd o căutare este efectuată cu cuvăntul cheie “locație “. Un exemplu ar fi “Magazin alimentar în apropriere“, sau “unde pot cumpăra“. Google recunoaște dacă o propoziție caută o locație. Map pack-ul conține rezultatul Google Maps și informații despre afacerea ta.

ADAUGĂ POZĂ Cu MAP PACK

Cu o optimizare bună la profilul tău de Google Business Profile, este mai probabil să apari în aceste rezultate.

Credibilitate cu recenzii de la clienți

9 din 10 oameni citesc recenziile pentru afaceri locale. Stelele pe care le poți vedea între 1 și 5, este un cumul de recenzii. Recenziile oferă informație valoroasă despre afacerea ta. Ca să adaugi la valoare ai opțiunea de a răspunde la aceste recenzii. În alte cuvinte, crești cu siguranță încrederea cu clienții tăi.

Distribui informații despre afacerea ta cu potențiali clienți

Aici o să distribui informații care va acoperi mai multe tip-uri de căutari. Pentru persoane care caută disponibiltatea ta (Ora Deschisă/Inchisă), ce servicii oferi și cum te pot contacta.

Poți distribui și actualizări temporare pentru afacerea ta. Un exemplu ar fi: zile de vacanță în care ai programul închis pentru afacea ta.

Beneficiile Google Business Profile

Google este de departe cel mai mare motor de căutare, cu aproximativ 5,4 miliarde de căutări în fiecare zi și o cotă de piață de 92%. Aceasta înseamnă că este extrem de probabil ca piața ta țintă să fie pe Google, eventual căutând produsele și serviciile pe care compania ta le vinde. De fapt, potrivit GO-Gulf, aproape jumătate din toate căutările pe Google (46%) includ intenții locale, cu expresii precum „lângă mine” sau un oraș sau un cartier după termenul de căutare.

În ceea ce privește marketing-ul digital, a nu fi pe Google este asemănător cu a fi invizibil. Prin revendicarea și gestionarea Profilului tău de companie Google, compania ta poate:

  • Arăta clienților potențiali că exiști
  • Obține credibilitate și legitimitate.
  • Să le spună clienților potențiali despre ceea ce faci sau vinzi.
  • Să spună clienților potențiali unde te afli și cum să ajungă la tine
  • Să afișeze zilele și orele în care ești deschis.
  • Să informeze clienții potențiali cum simt clienții actuali și anteriori despre afacarea ta
  • Să spună oamenilor orice altceva te decizi în a acționa

Concluzie

Google Business Profile este o metodă gratuită pentru a depăși competiția ta. Asigură-te că completezi toate informațiile despre afacerea ta și că actualizezi frecvent cu noutăți și evenimente. Menținerea profilului tău actualizat este o modalitate excelentă de a îți îmbunătăți prezența în căutarea locală și de a obține clienți potențiali.

We Design
We Design

We Make IT happen!